Publicacions pròpies

Articles d’aquesta secció

La moda española en Tánger

Aquest informe és particularment interessant per la proximitat del Marroc. Una de les principals conclusions diu que: “La promesa de “desarrollo” a través de la implantación de una industria textil orientada a la exportación es una promesa incumplida en Marruecos.” Un document de la Campanya Roba (...)

Avançant en un cooperativisme agroecològic

Document recomanat Núm. 1 En aquest apartat de la web, l’Ateneu Pere Mascaró publica documents (ponències, articles, estudis) que ens semblen d’interès per al debat de les idees des de la perspectiva crítica. L’Ateneu Pere Mascaró és conscient que a aquest debat no sobra ningú que tingui voluntat (...)

Memòria de fiare, 2005-2010

Presentación En estas páginas que podréis leer a continuación presentamos el resultado de nuestros primeros años de trabajo. Hemos querido abrir nuestro corazón, lo más característico de nuestra actividad, aquello que realmente puede cambiar las cosas: dónde se invierte el dinero recogido. (...)

Neoliberalisme o democràcia?

Repensant la democràcia El passat 26 de juliol l’Ateneu Pere Mascaró va realitzar la sisena tertúlia de l’Ateneu “Neoliberalisme o democràcia? La crisi de la democràcia en temps de globalització neoliberal” a l’Espai de Cultura Can Alcover de Palma. Des de l’Ateneu hem considerat interessant i (...)

La Renda Bàsica. Entrevista a Daniel Raventós

El mes de gener de 2011, l’Ateneu Pere Mascaró va organitzar una conferència sobre la Renda Bàsica. Attac Mallorca i Candela Produccions Audiovisuals han coproduït aquest vídeo amb l’entrevista que li varen fer al conferenciant, Daniel Raventós, que és doctor en Ciències Econòmiques, professor a (...)