FIARE BANCA ETICA a la seva darrera Assemblea celebrada a Nàpols, després d’un llarg debat entre els seus socis va aprovar un Manifest Polític que el publicam avui, en espera de la seva versió en les altres llengües de l’Estat .
Inici > Documents > Articles d’opinió
Articles d’opinió
-
MANIFIESTO POLITICO FIARE BANCA ETICA
21 d’octubre de 2014, per Ateneu Pere Mascaró -
SOBRE LA RENDA BÀSICA I LA DESIGUALTAT DE GÈNERE
3 d’octubre de 2014, per Ateneu Pere MascaróArticle publicat a la web de Público.es, Otras miradas El reproduïm , si voleu afegir comentaris millor anar directament a la seva web.
Sobre la Renta Básica y la desigualdad de gènero 02 oct 2014 Jordi Arcarons, Daniel Raventós y Lluís Torrens
La renta básica (RB) ha recibido muchas críticas desde que es conocida ya hace al menos tres décadas. La de que no es una buena medida para las mujeres (crítica que tiene algunas variantes) empezó con cierta fuerza y se ha ido apagando con el (...) -
Conceptes bàsics sobre Renda Bàsica
1 d’octubre de 2014, per Ateneu Pere MascaróEls conceptes imprescindibles sobre la renda bàsica
Daniel Raventós
A cotinuació us penjam aquests documents -
Ressenya del llibre ““Cinco ensayos sobre la crisis y sus consecuencias para el estado de bienestar” de Josep Maria Bricall.
2 de setembre de 2013, per Ateneu Pere MascaróFerran Navinés
El passat mes de gener s’ha publicat el llibre del professor Josep Maria Bricall titulat “Cinco ensayos sobre la crisis y sus consecuencias para el estado de bienestar”, publicat per l’editorial RBA Libros, SA., Barcelona (2013). Aquests cinc assaigs tracten de l’Estat de benestar i la crisi dels anys setanta, de la transformació del sistema financer, de les interpretacions sobre la crisis iniciada en 2007, dels desequilibris territorials durant la crisi, i sobre els (...) -
(Des)constitucionalisme neoliberal
20 de juliol de 2012, per Ateneu Pere MascaróAntoni Jesús Aguiló
Grup de recerca PTS (UIB)
Centre d’Estudis Socials de Coïmbra
La història del constitucionalisme modern occidental, des de la seva emergència i fins a l’actualitat, pot dividir-se, a efectes d’anàlisi, en tres grans models que conviuen no sense conflictes i contradiccions. Aquests models constitucionals són el resultat de profundes transformacions socials, polítiques i econòmiques ocorregudes al llarg del temps.
Tot i que poden trobar-se importants precedents (...) -
Las torres de la arrogancia. Política y mercados después de la tormenta.
13 d’abril de 2012, per Ateneu Pere MascaróFerran Navinés, economista, ens analitza un llibre que ens dóna llum sobre la realitat actual: des de determinar les característiques diferencials de la crisi actual i explicar l’hegemonia dels mercats financers i el Mite del mercat, a l’exposició d’una possible (i necessària) reforma del sistema financer.
"Las torres de la arrogancia. Política y mercados después de la tormenta."
Xosé Carlos Arias i Antón Costas. Edit. Ariel, 2011 -
Les retallades a la sanitat. La situació i les respostes
13 d’abril de 2012, per Ateneu Pere MascaróAntoni Fuster, coordinador de l’Espai de Treball de Salut d’IniciativaVerds, analitza les conseqûències de les retallades en matèria sanitària.
-
“LAS TRABAJADORAS Y LOS EMPLEOS VERDES”
2 de març de 2012, per Ateneu Pere MascaróAquest document produït, l’any 2009, per la Fundació Laboral Internacional per al Desenvolupament Sostenible (Sustainlabour), segueix sent d’actualitat. La proximitat del 8 de març ens ha semblat una bona ocasió per recomanar la seva lectura, ja sigui per primera vegada o per recordar que hi ha molt de camí a fer en matèria d’ocupació verda i igualtat de gènere.
-
Despotismes democràtics
15 de novembre de 2011, per Ateneu Pere Mascaró“Hem d’apostar fermament per una democràcia contrahegemònica
(participativa, redistributiva, intercultural i paritària) que sigui capaç, entre
altres coses, de combatre els poders i les relacions despòtiques que ens
envolten” diu Antoni Jesús Aguiló en aquest article`publicat originalment
a www.gadeso.org -
Hacia una economía sostenible: dilemas del ecologismo actual
11 d’octubre de 2011, per Ateneu Pere MascaróJoan Martinez Alier fa una anàlisi de les tendències negatives dels impactes de l’economia sobre el medi ambient i els creixents conflictes de distribució ecològica.
Publicat a la Revista de Economía Crítica, núm 11, primer semestre 2011.