Activitats

Articles d’aquesta secció

Passam a Fundacions Darder Mascaró

A partir del mes de juliol de 2016 l’Ateneu Pere Mascaró presenta les seves activitats i documents a través del web de la comunitat "Fundacions Ateneu Pere Mascaró i Emili Darder", que des del juliol de 2017 es constitueix en "Fundacions Darder Mascaró". Vos convidam a seguir les nostres activitats (...)

L’Altra Mirada 71 - Abril

Puntuals hem publicat L’Altra Mirada del mes d’abril. Ja 71 edicions! En aquesta ocasió la portada avisa de la IV Fira del Mercat Social, al qual col·laboram, i que es durà a terme els dies 18 i 19 de maig. Pere Sampol redacta sobre "El Franquisme desfermat". Sebastià Lliteres també en parla (...)

Involució democràtica

Vivim temps molt convulsos. Cada dia que passa es constata la deriva autoritària i centralista que està sofrint l’Estat espanyol. Una deriva que primer varen constatar els catalans quan varen veure que, per damunt del pacte entre partits i la voluntat popular expressada a les urnes hi ha el poder (...)

Involució autoritària al Regne d’Espanya? Ponència de

Dins l’eix de reflexió ciutadana sobiranista que duim a terme a Darder - Mascaró ens resulta imprescindible no fer una anàlisi de la crisi del règim del 78 que estam vivint als darrers anys i, especialment, des del procés d’independència de Catalunya. El bipartidisme, la monarquia, una llei electora (...)

L’Altra Mirada 70- març 2018

A les vostres pantalles L’Altra Mirada 70! Vos acompanyaran David Abril, Toni Alorda, Lila Thomas Andreu, Miquel Rosselló, Josep Valero Gonzalez, Manel Santana Morro, Amics de la Terra Mallorca, Enric Pozo Mas, Mercè Ginard, Joan Pau Jordà, Matías Nicolás Mendoza Marín, Benjamí Serra Montes, Joan (...)

El moviment obrer i les revolucions europees del 1917 a Mallorca

Un centenar de persones ens acompanyaren a les jornades “El moviment obrer i les revolucions europees del 1917 a Mallorca” al Casal Balaguer de Palma L’espai d’història de les Fundacions Darder – Mascaró, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palma i de l’Institut d’Estudis Catalans, organitzarem els (...)

Presentam "Bon finançament"

Ens complau ser dels promotors de la campanya ciutadana per un bon finançament a les Illes Balears per promoure la necessitat de tenir un bon finançament per tal de garantir el benestar dels ciutadans i la qualitat dels serveis a nivell local. Amb aquesta campanya «Per un bon finançament» (...)

Presentació LA CASA DEL POBLE a Búger

Seguim presentant la publicació La Casa del Poblei el moviment obrer a Mallorca (1900 - 1936)! En aquesta ocasió hem d’agraïr l’organització de l’acte a la Delegació de l’Obra Cultural Balear de Búger, a la Direcció General d’Innovació i Recerca de CAIB i a Lleonard Muntaner Editor, que han organitzat (...)

Altres pàgines web

Viva Zapata! (1952) Trailer - YouTube

Aquí teniu una petita mostra d’una obra mestra, és un plaer escoltar la veu original del Sr. Brando. Que vagi de gust.

Documents adjunts