Aina Torres ens presenta a Montserrat Roig

El passat 17 de febrer vàrem tenir el privilegi de comptar amb Aina Torres per presentar la seva biografia de Montserrat Roig.

En poc més d’una hora ens va fer un tast sobre la personalitat transgressora d’aquesta dona, la complexitat del seu pensament, les conseqüències de la seva militància, les dificultats que es va trobar per desenvolupar la seva tasca d’escriptora, mare, parella...

Ésser dona, catalanista i antifeixista durant els darrers anys de la dictadura i els primers de la transició va marcar tota l’obra de Montserrat Roig que va procurar posar paraules al silenci del franquisme.

Ho va fer usant els diversos gèneres que va cultivar, ja que tant el teatre, com la novel·la, assaig o poesia que va escriure tenen un rerefons reivindicatiu per visibilitzar aquest silenci.

Aquesta escriptora total plantejava que "la cultura és l’opció política més revolucionària a llarg termini" i Aina Torres planteja que s’ha de reivindicar a Montserrat Roig, ja que les seves lluites continuen vigents duent la mirada femenina a la literatura i escrivint en català.