Arrel de la web > Activitats > activitats > Presentació del llibre Movimiento Democrático de Mujeres

Presentació del llibre Movimiento Democrático de Mujeres

dijous 16 de març de 2017

Divendres 24 de març presentarem el llibre "El movimiento democrático de mujeres" a Can Alcover a les 19.30.

És un llibre escrit per Francisco Arriero Sanz i editat per José M. Gago i recull la història del Movimiento Democrático de Mujeres i la seva evolució durant els 20 anys de la seva existència.

El MDM fou una associació de suport a presos polítics que va sortir del Partit Comunista, però esdevingué la principal organització de l’antifranquisme i clau en el ressorgiment i desenvolupament del feminisme durant la dictadura i la transició.

Va articular i promoure un moviment de dones plural, interclassista, intergeneracional i integrador on varen caber catòliques progressistes, militants d’esquerra radical, dones de classes mitjanes, treballadores, i dones de casa de barris obrers.

Aquest llibre és una obra fonamental per entendre el paper d’aquesta organització de dones en els processos de canvi social i polític durant el franquisme i la transició.

El presentarà Rosa Cursach, directora de l’Institut Balear de la Dona i moderarà Lila Thomàs, de les Fundacions Ateneu Pere Mascaró i Emili Darder.